Waves Background

Kuusamon DigiCult keskittyy Metsähallituksen ylläpitämään Närängän reittiin Etelä-Kuusamossa. Näränkä on kiinnostava sekä historiansa, maisemiensa että vanhojen metsien vuoksi. Se on myös hyvä esimerkki rauhallisesta reitistä, jota suuri yleisö ei vielä tunne. Autolle on aina paikka ja poluilla saa pääsääntöisesti tallustella omassa rauhassa luonnon ääniä kuunnellen.

Vaaranpolku, rengasreitti kulkee Närängän erämaatilan pihapiirin läpi ja karhun halauspuun kautta takaisin lähtöpisteeseen. Kirkkokalliolla olemme ihailleet Venäjän puolelle avautuvia maisemia. Olemme kuvanneet poluilla, erämaatilan tuvassa ja pihapiirissä. Olemme koonneet aineistoa tilasta, sen historiasta ja luonnosta. Työhuoneen seinät täyttyvät idealappusista ja digitaalisen sisällön käsikirjoitus on hyvässä vauhdissa.

Virtuaaliset reitit tuovat myös vähemmän tunnetut kohteet näkyville. Reitteihin, maisemiin ja alueen luontoon voivat tutustua myös ne, jotka eivät fyysisesti pääse paikalle.

Kuusamon ystäviä, vapaa-ajan asukkaita ja muita retkeilijöitä on haastateltu kesän aikana. He ovat kertoneet muun muassa siitä, mikä reiteillä houkuttaa ja koukuttaa, mikä estää luontoon lähtemisen, mitä luontokohteilta odotetaan ja miten voisimme helpottaa retkeilijän arkea.

Hyöteikönsuo syysväreissä
Närängän juurella sijaitseva Hyöteikönsuo syysväreissä. Pitkospuilla biologi Tiina Laitinen ja valokuvaaja Eeva Mäkinen. Photo: Riina Puurunen

Päivi Peuna
Kuusamon osahankkeen projektipäällikkö

© Copyright 2023 | Digicult • Rekisteri- ja tietosuojaselosteSaavutettavuusseloste
Green Background
Digicult logo