Saavutettavuutta, hyvinvointia ja vetovoimaa
Uuden alustan avulla voi paikan mukaan hakea vaivattomasti saavutettavia, laadukkaita ja monipuolisia palveluita. Myös eri ikäryhmien ja erityisryhmien on helpompi löytää ja hyödyntää kunnan palveluita. Kaikki tämä helpottaa arkea sekä parantaa hyvinvointia, toimintakykyä ja kokemusta osallisuudesta. Kulttuurikokemusten ja luontokohteiden esille nostaminen lisää myös alueen vetovoimaa ja houkuttelee vierailijoita.

Yksi alusta – valtavat mahdollisuudet
Kuntien lisäksi digitaalisen alustan mahdollisuudet ovat esimerkiksi kulttuuri- ja matkailutoimijoiden käytettävissä. Kustannukset pienenevät, kun sisällöt on koottu digitaalisesti yhteen paikkaan, josta niitä voi hyödyntää laajasti. Alustan on tarkoitus toimia yhteensopivasti jo olemassa olevien alustojen kanssa avoimien rajapintojen kautta.
Yhdessä kuntalaisten ja toimijoiden kanssa
DigiCult-hankkeen aikana Oulussa, Espoossa ja Kuusamossa toteutetaan yhdessä kuntalaisten ja kaupunkien eri toimijoiden kanssa kiinnostavia sisältöjä. Samalla pohditaan ja etsitään aktiivisesti käyttötapauksia ja tilanteita, joihin digitaalinen palvelualusta tuo uudenlaista vaikuttavuutta.

Yhdessä enemmän
DigiCult-hankkeen kehittäjäkumppaneita ovat Oulun, Espoon ja Kuusamon kaupungit sekä seurantajäseniä Siikalatvan, Taivalkosken, Paltamon ja Hailuodon kunnat. Hanke on saanut rahoituksen valtiovarainministeriöltä vuoden 2021 alusta lokakuuhun 2022.
Mukana DigiCult-hankkeessa
Oulun tavoitteina on lisätä palveluiden vaikuttavuutta, sujuvoittaa palveluketjut ja edistää tiedon hyödyntämistä palvelutarjonnassa.
DigiCult-projektin Kuusamon kaupungin osahanke keskittyy erityisesti vähemmän tunnettujen luonto- ja kulttuurikohteiden tunnetuksi tekemiseen.
Espoon kaupungin tavoitteena on tehdä vähemmän tunnetuista kulttuuri- ja luontokohteista paremmin löydettäviä.